City Deal Kennis Maken

Project Citydeal Kennismaken

het concept

In samenwerking met Saxion, gemeente Deventer en Stichting Deventer Binnenstadsmanagement daagden we 70 studenten van de opleidingen Ruimtelijke Ordening en Planologie, Tourism Management en Retail Management uit: bedenk een vernieuwend concept voor een beeldbepalend pand in de binnenstad van Deventer. Daarbij moet het concept raakvlakken hebben met de opleiding die je volgt, de Deventer binnenstad nog mooier maken en met name aantrekkelijk zijn voor studenten en young professionals. 

 

Doel van de challenge is het creëren van een toolbox (zie hieronder) voor de binnenstad van Deventer waarmee ondernemers, gemeente en binnenstadmanager in kunnen spelen op de groeiende leegstand, versneld door corona, in de binnenstad. Met behulp van een business canvas om het concept op uit te werken zijn de studenten gedurende twee maanden aan de slag gegaan. Onder begeleiding van Saxion docenten en bestuursleden van DEV&TER – jong. 

 

De finaledag

De challenge eindigde met een gezamenlijke finaledag, georganiseerd door ons (DEV&TER – jong) en was de gehele dag online te volgen. De dag ging van start met presentaties door de studenten aan elkaar en een interview met een bevlogen ondernemer die meer kon vertellen over Global Goal nummer 10: ongelijkheid verminderen. De studenten werden vervolgens uitgedaagd deze Global Goal te verwerken in hun concept. Tot slot pitchen vijf groepen hun idee aan een jury professionals. 

 

Een impressie van de hele dag krijg je met deze aftermovie, gemaakt door Vibe Media:

De concepten

Bohotel, DAW & DeventeR activities

Le Stockage, Gesalu, Brewer

Bubbels & Botox

Patisserie, Huisbrouwerij, Koffiecommunity, The golden cocktailbar, The Croissant Bar

Global hotels, Holy Guacamoly, The Dutchess, El Bistec, AM Chung

Verborgen café

Contact

Neem contact met ons op en we reageren zo snel mogelijk!