Studium generale Saxion

Studium Generale saxion

Samen met Deventer jong & de kien

Donderdagavond 28 oktober + 4 november + 11 november 2021
18h30-21h30 – Saxion – D007 (theaterzaal)
Training in Socratisch Tafelvoorzitten
Door

Hella van den Elshout (filosoof en Socratisch trainer)

Vrijheid & Moed in het werk van de Young Professional is het thema van het Diner Pensant op 11 november. De training socratisch tafelvoorzitten gaat aan het diner vooraf en bereidt jou voor op de methode van het socratische gesprek. Daarin gaat het om een dialoog, en niet om discussie of debat. Het is een gesprek met gespreksregels om een thema te onderzoeken, waarmee de tafelvoorzitters tijdens deze korte training kennismaken. In het socratische gesprek leer je hoe je met een aantal mensen helder over een thema na kunt denken o.b.v. eigen ervaring om van daaruit algemenere inzichten te vinden. Die inzichten staan dan niet los van jouw levenspraktijk, maar zijn ermee verbonden.
Het Diner Pensant is een korte aangepaste vorm van een Socratisch Gesprek en wordt gevoerd tijdens een driegangen maaltijd. Per gang wordt -naast het maal- een menu met vragen geserveerd. Tijdens het voorgerecht worden de vragen vanuit persoonlijke ervaring uitgewerkt en tijdens het hoofdgerecht wordt er verdiepend en algemener op het thema ingegaan. Tijdens het dessert en de koffie wordt er inhoudelijk afgesloten. De vragen worden van tevoren ontwikkeld door Hella van den Elshout volgens de Socratische methode.

Op 11 november staan zeven tafels gedekt. Ieder voor 4 gasten en 1 tafelvoorzitter voor het praatdiner over Vrijheid & Moed in het werk van de Young Professional.


Wanneer?
Training tafelvoorzitter: twee donderdagavonden op 28 oktober en 4 november 2021 
Diner Pensant op 11 november van 18h30 tot 20h30

Voor wie? 
Geïnteresseerde ‘Young professionals’ waar ook maar vandaan.

Waar?
Training Tafelvoorzitters is op Saxion, handelskade 75 – theaterzaal D007.
Het diner pensant vindt plaats in de Brasserie van de Deventer Schouwburg. De werving van gasten voor het diner vindt later plaats.

Groepsgrootte training?
Maximaal 10

Kosten?
Geen – wel commitment voor alle drie sessies (2 trainingen + 1 Diner Pensant)

 

Opgeven voor vrijdag 14 oktober 2021, bij:

Saskia Zwolle – Studium Generale – s.j.zwolle@saxion.nl

Contact

Neem contact met ons op en we reageren zo snel mogelijk!